Met lasercladden kunnen we oppervlaktebewerking met minimale vervorming uitvoeren. Het grootste voordeel is de tijdbesparing en kwaliteit die hiermee gerealiseerd kan worden.

Door onderdelen middels lasercladden te herstellen worden de kosten die gemoeid zijn met vervanging van het onderdeel uitgespaard. Doordat de eigenschappen van het basismateriaal met lasercladden behouden blijven, wordt er niet ingeleverd op de sterkte.

Lasercladden kan zowel op grote als kleine werkstukken worden toegepast. Zo werken we bijvoorbeeld het ene moment aan zeer kleine metalen klepjes uit de medische branche en het volgende moment staan we grote werkstukken uit de petrochemische industrie te herstellen. Er zijn veel lasercladden marktsegmenten waar we actief in zijn.

Door onze opgedane ervaring in de laatste jaren, kunnen we inmiddels oplossingen bieden voor vrijwel iedere markt waar metaal in gebruikt wordt. Denk hierbij aan de petrochemie, power industrie, bulk- en container handling, papierindustrie, maritieme industrie, medische wereld en de offshore. Dit is één van de redenen wat het werken in de business unit zo interessant maakt.

We passen dit overigens niet enkel toe om onze dienstverlening op het gebied van gearboxes te verbeteren, ook weten klanten met andere werkstukken ons te vinden specifiek voor het lasercladden.

De business unit heeft hierdoor in de afgelopen jaren dan ook een sterke groei doorgemaakt. Vorig jaar hebben we een aangrenzend pand aangeschaft waar we de business unit in onder zullen gaan brengen. We gaan van 1 cabine uitbreiden naar 3 cabines.

Meer hierover op: lasercladden.com